top of page

 

Mindfulness för föräldrar helgkurs 

 

FÖRÄLDRASKAP ÄR ETT GYLLENE TILLFÄLLE!

 

Du sliter på jobbet hela dagen och rusar sedan vidare mot dagishämtning, matlagning, tvätt och nattning. Du ser fram emot helgen då du verkligen kan njuta av dina underbara barn. Så kommer helgen – huset är ostädat, barnen har tråkigt och gnäller och du är en servicemaskin som ska spotta fram tre måltider och ett par mellanmål per dag och däremellan vara klämkäck underhållare. Du fräser åt de otacksamma barnen och tänker förbjudna tankar om att vara på jobbet.

 

Såväl i vardag som i ledighet styrs våra tankar och reaktioner av föreställningar om hur saker och ting ska vara. Detta leder till upprepade frustrationer och det hindrar oss från att få ut den mesta glädjen av livet och våra barn.

 

Kursen Mindfulness & Föräldraskap är till för dig som vill lära dig att handskas bättre med svårigheter och njuta mer av allt det goda som är en självklar del av föräldraskapet. 

 

I kursen får du lära dig: 

  • tre aspekter som är särskilt viktiga i föräldraskapet; empati, suveränitet och acceptans

  • om invanda reaktionsmönster 

  • tekniker för fysisk och mental avspänning

  • praktiska metoder som ökar din förmåga att hantera stress och njuta mer av dina barn

  • mindful child övningar för barn

  • mindful communication baserad på Non-violent Comunication och aktivlyssnade

 

Kursen leds av Heidi Andersen  

Heidis bok Mindfulness för Föräldrar ingår

Datum &: Tid: Lördag 10-16, Söndag 10-16

Investering: 4 900 kr inkl moms. (6900 plus moms företag) 8 900 för par

Mindfulness för föräldrar

 

skriven av Heidi Andersen & journalist Anna-Maria Stawreberg.

I boken får du lära dig att se ljuspunkterna i vardagen – som faktiskt är livet. Mindful parenting är en föräldrafilosofi som hjälper dig att ta makten över den ibland grå vardagen. Då man inte räcker till, känner sig maktlös och ibland varken vet ut eller in. Misstaget vi vuxna ofta gör är att ständigt försöka ligga steget före. Men då finns risken att det väsentliga – det som sker just nu – går oss förbi . En liten hand i din på vägen till skolan eller ett stolt leende från treåringen som äntligen klarar av att klä på sig själv. Boken tillhandahåller verktygen som hjälper dig att göra annorlunda, att vara i nuet och inte någon annanstans i tankarna. Och genom att reflektera över din egen barndom kan du undvika att upprepa vissa mönster. Vad det till sist är frågan om är att våga släppa kontrollen och acceptera livet som det faktiskt är, från stund till stund.

bottom of page